Fehérvár és Környéke Horgászegyesület

Regisztráció, feliratkozás hírlevélre, ügyintézés: fkhe@csalihal.hu

 

Megalakulásunk körülményes története:

Több éve már, hogy megfogalmazódott bennünk - alakítanunk kellene egy horgászegyesületet. A gondolatot tett követte és 2007 őszén baráti társaságunk, egy kellemes péntek esti sörözéssel egybekötve, 13 fővel megalapította a Fehérvár és Környéke Horgászegyesületet. A kötelező jogi formulákat követve beadtuk kérelmünket az összes idetartozó okmánnyal egyetemben a megyei cégbíróság civil szervezetekkel foglalkozó osztályára. Tökéletesen biztosak voltunk abban, hogy a tárgyév végéig bejegyzésre kerülünk és a 2008-as évet januárral kezdődően friss erővel indíthatjuk. Azonban annak ellenére, hogy alapszabályunk megalkotásához egy, az Internetről letöltött frissen alapított és bejegyzett horgász-egyesület alapszabályát vettük irányadónak, hiány-pótlások és hibák sorozatai miatt folyton visszadobták beadványunkat.
Tartott ez egészen 2008. április-ig, mikor is 7 hónap elteltével megérkezett a végleges bejegyző határozat tényleges működésünk megkezdéséhez.

Ismételten bebizonyosodott, a bürokrácia útjai meglehetősen nehezen járhatóak. Kitartást és rengeteg türelmet igényelnek, de. nincs de!